TRI/SD
swim - bike - run

Můj triatlonový červen, měsíc plný závodů: Czechman, Blanenský plecháč, L'Etape Czech Republic

V dubnu jsem se konečně vrátil k plnému tréninku bez jakýchkoli omezení a neskutečně si to užívám. Závodní sezóna se nemilosrdně blíží, mám tak radost, že se na ni můžu svědomitě připravit.

Červen byl pro mě měsíc plný závodů. Hned 1.6. jsem se zúčastnil triatlonového závodu Czechman, o týden později v neděli jsem si zajel triatlonový závod Blanenský plecháč a o další týden později v sobotu jsem se zúčastnil cyklistického závodu L'Etape Czech Republic. Všechny závody byly velmi povedené a moc jsem si je užil.

Czechman 2024

Samuel Dušek na triatlonovém závodě Czechman 2024 při běžecké části

Jelikož byl Czechman 2024 můj první A závod této sezóny, rozepsal jsem se o něm detailně v samostatném článku, který si můžete přečíst zde.

Blanenský plecháč 2024

Blanenský plecháč je závod, který je součástí KALÁB triatlonové ligy. Plavecká část měří 700m a plave se na Přehradě Palava v Blansku. Cyklistická část měří 20 km a má převýšení 352 m. Běžecká část má délku 5 km a převýšení 150 m. I když se jedná o závod ka kratší trati, převýšení, které je potřeba překonat dělá ze závodu poměrně výzvu.

Kvůli mé stále slabší cyklistice jsem krásný 40. ročník tohoto závodu dokončil na 26. (61) místě celkově a 11. (13) místě v kategorii.

Díky skvělé týmové atmosféře na tomto závodě jsem si ho neskutečně užil. Říkám to pořád, triatlon je možná individuální sport, ale má skvělého týmového ducha.

Mov3ment tým na Blanenském plecháči

L'Etape Czech Republic 2024

Cyklistický závod L'Etape Czech Republic 2023 jsem si hrozně užil a po jeho dokončení nebylo pochyb o tom, že se musím zúčastnit i dalšího ročníku.

V sobotu, 15.6., jsem se tak postavil na start dalšího ročníku tohoto závodu.

Samuel Dušek na L'Etape Czech Republic 2024

I letos jsem jel střední trať, která měřila 106 km a měla převýšení 1300 m. Počasí bylo pro závodění naprosto ideální - pod mrakem, relativně bez větru s teplotou kolem 20 °C. Pro fandění to však až tak ideální být nemuselo a i to možná byl důvod, proč na trati nebylo tolik diváků a fanoušků jako loni.

Samuel Dušek na L'Etape Czech Republic 2024

Trať oproti loňskému dostála určitých změn. Letos se mi trať zdála být o dost náročnější. Některé kopce mě opravdu potrápily.

Samuel Dušek na L'Etape Czech Republic 2024

Atmosféra na startu i v cíli v závodní vesničce na Strahově však byla opět skvělá. To a fakt, že se závodníci mohou projet na komplet uzavřených silnicích, dělá z tohoto závodu jedinečný zážitek. Pokud váháte, zda se zúčastnit, rozhodně doporučuji. Já už se přihlásil na další ročník, který se bude konat 21.6.2025. Vidíme se na startu?

Mimochodem, věděli jste, že díky organizačnímu týmu tohoto závodu je dost pravděpodobné, že samotná Tour de France bude jednou startovat v Praze? Za mě by to byla totální pecka.

Samuel Dušek na L'Etape Czech Republic 2024

Červen byl tedy spíše než o tréninku o závodech a musím říct, že po třetím víkendu se závodem za sebou jsem byl rád, že jsem rád. Příště bych si dal mezi závody alespoň 1 víkend na odpočinek.

Celkově jsem v červnu:

  • trénoval 37 hodin (počítám i závody)
  • uběhl 94 km za 8 hodin
  • odplaval 18 km za 6 hodin
  • na kole najezdil 537 km za 20 hodiny
  • posilováním strávil 3 hodiny

V červenci mě čeká jen menší závod v Novém Jičíně - Hobby Čerťák Triatlon. Spíše ale červenec bude o cestování a tréninku. S naším mov3ment týmem se totiž chystáme na tréninkový kemp do Itálie do okolí Stelvia. Už se těším až si při výjezdu na Stelvio vylepším své časy z loňska.